İltihaplı Dişin Korunabilmesi İçin Kanal Tedavisi

315 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Kanal tedavisi sırasında diş hekimlerimiz; dişözünü yani pulpayı çıkartmaktadırlar. Hasarlı pulpayı çıkartıp iltihabı temizlemekte ve şekillendirdikten sonra yeniden doldurmaktadırlar. Kanal tedavisi sayesinde, kaybedilecek durumda olan bir dişi dahi kullanılabilir hale getirebilmek mümkün olmaktadır. Pulpanın hasar görme sebepleri arasında ise; çatlak diş, derin çürük, dişin ciddi darbe alması gibi nedenler bulunmaktadır.

Kanal Tedavisinde Deneyimli Diş Hekiminin Önemi

Kanal tedavisine karar verilmeden önce diş içindeki pulpanın canlı veya ölü olduğu, düzeleceği veya düzelmeyeceği konusunda doğru bir kanıya varılması gerekmektedir. Bu noktada deneyimli bir diş hekiminin seçilmemesi durumunda karşılaşılacak başarısız kanal tedavisi belirtileri şöyledir:

  • Dişte ağrı oluşması ve bu ağrının devamlı hale gelmesi ile karşılaşılmaktadır.
  • Ağız içerisinde şişlik oluşmaktadır.
  • Dişte hassasiyet meydana gelmektedir.
  • Dolgu yapılmış ise; dolgunun hava aldığı tespit edilmektedir.

Bu gibi durumlar ile karşılaşılmaması için uzun yıllardır hizmet veren kliniğimizdeki deneyimli doktorlar ile kanal tedavisinden başarılı sonuç alabilmek mümkündür.

Ölü Dişi Çekmek Yerine Kanal Tedavisinin Yapılmasının Amacı

Ölü, ölmekte olan veya iltihaplanmış olan diş pulpasına sahip dişlere kanal tedavisi uygulanmaktadır. Enfekte olmuş ve ölmek üzere olan bir dişe uygulandığı için bu aşamada dişin ömrünü uzatabilmek mümkün değildir. Dişin çekilmesi ve sonrasında kalan boşluğa implant uygulaması yapılması veya dişin çekilmemesi ve kanal tedavisi uygulanması seçenekleri bulunmaktadır. Diş ölmüş dahi olsa; doğal bir diş olduğu ve yemek yemek ya da konuşmak gibi günlük aktivitelerde kullanılabildiği için diş hekimlerimiz dişi çekmektense kanal tedavisi uygulamayı tercih etmektedirler. Kanal tedavisi gören diş daha kırılgan olduğu için diş hekimlerimiz bu dişe kron tedavisi de uygulamaktadırlar. Bu sayede dişin kırılmasının ve hastalarımıza problem çıkartmasının önüne geçmektedirler.

Ağrısız Ön Diş Kanal Tedavisi

Ön diş kanal tedavisi acıtır mı sorusu, birçok hastamızın kök kanallarından korkması dolayısı ile çok fazla sorulmaktadır. Ancak ön dişlerde daha ince olmasından dolayı daha az pulpa vardır. Bu sebeple kanal tedavisi uygulaması daha kolay olmaktadır. Lokal anestezi etkisi altında uygulanan işlem ile beraber, hastalarımızın neredeyse hiç acı hissetmeden seansı tamamlamaktadırlar.

Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürede Gerçekleştirilir?

Diş kanal tedavisi ne kadar sürer sorusuna cevap vermek gerekir ise; dişteki kök sayısına, enfeksiyonun olup olmamasına, kök kanallarının anatomisine, tedavinin zorluk derecesine, hastanın uyumuna göre tedavi süresi farklılık göstermektedir. Ancak 3 kanallı bir dişin kanal tedavisi sırasında, diş hekimlerimiz ortalama 1-1.5 saat harcamaktadırlar.

Kanal Tedavisi hakkında ayrıntılı bilgi veya randevu almak için,
+90 542 439 10 52 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Web: www.uzmandisgrup.com
Telefon:
+90 262 332 35 45
WhatsApp:
+90 542 439 10 52
İnstagram : @uzmandisgrup

 

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık