Ezine Peyniri Fiyatları

254 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Ezine peyniri sofralarda en çok gördüğümüz, herkesin beğenerek yediği bir süt ürünüdür. Diğer peynirlere göre daha ayrıcalıklı olduğu söylenebilir. Bunun sebebi bu peynirin elde edildiği sütün, Kaz Dağları’nda gezen ve yemlenen hayvanlardan el de edilmesidir. Bu yüzden farklı bir aromaya ve yoğun bir yapıya sahiptir. Ezine peyniri her yer de orijinal ve kaliteli değildir. Ezineden gelsin sitesinden bu konuda destek alabilirsiniz. Ezine peynir çeşitlerini inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Ezine peynircileri size bu konuda en net bilgileri verecek kişilerdir. Geniş kapsamlı bir satış alanı vardır. Tüm Türkiye’den talep gören özel bir peynir türüdür. Adı Çanakkale Ezine ilçesinden gelen bu peynir, Çanakkale ilinin en öne çıkan lezzetlerinden biridir. Piyasada satılan birçok peynire göre ayrı bir lezzeti vardır. Çeşitlilik bakımından da zengindir.

Koyun, Keçi ve İnek Olarak üç şekilde satılır. Satın alırken, damak zevkine göre seçim yapmak daha doğru olacaktır. Özellikle alışılmış olan damak tadı çok önemlidir. Sürekli inek peyniri tüketenler, koyun ve keçi Ezine peyniri sevmeyebilir. Yağ oranı ve kalori bakımından en düşük ve ideal olan da inek sütünden yapılmış olandır.

Ezine Peyniri Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ezine peyniri alırken çok yumuşak olmamasına ve aynı zamanda çok da sert olmamasına özen gösterilmesi gerekir. Yoksa hem sert hem de yumuşak peynirler, kısa bir süre sonra dağılır. Uzun süre saklamak için ideal değildir. Satın alırken, kaliteli bir yerden almak çok önemlidir. Ayrıca Ezine peynirinin üretim yeri de çok önemlidir. Mutlaka ambalajı okuyup, tarih, üretim yeri ve içeriğine bakmak gerekir.

Ezine Peyniri Fiyatları Ne Kadar?

Orijinal bir Ezine peyniri diğer peynirlere kıyasla daha yüksek bir fiyata sahiptir. Kiloluk Olarak alabilirsiniz. Keçi peyniri, inek ve koyun peyniri arasında fiyat farkı bulunur. Keçi peyniri diğerlerine göre, süt bakımından daha faydalı olduğu için, fiyatı da farklı olacaktır. Ezineden gelsin sitesinden hem Ezine peyniri hakkında detaylı bilgi alabilir, hem de fiyatları daha hızlı öğrenip, siz de satın alabilirsiniz.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık