Burun Estetiği Ameliyatı Riskli Mi?

1.334 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Burun estetiği bir diğer adı ile Rinoplasti burunda bulunan deviasyon sorunları gibi tıbbi sorunları düzeltmeyi amaçlayan bir cerrahi müdahaledir. Rinoplasti aynı zamanda sadece burnun özelliklerinin daha iyi bir hale getirilmesi içinde talep edilen bir cerrahi müdahale halini almıştır.

Burnunun görünümünden rahatsız olan kişiler her sene artarak rinoplasti ameliyatı talep etmektedir. Burun estetiği sırasında kişinin mevcut görünümünün daha iyi bir hale gelmesi ve fonksiyonlarının iyileştirilmesi ön plandadır. Ameliyat sonucunda burun tüm yüz ile uyum sağlayacak şekilde düzeltilmiş olur.

Burun estetiği yaptırmak isteyen kişilerin dikkatli olması gerekmektedir. Burun yüzünüzde ilk dikkat çeken organ olduğu için burnun görünümünün yüzü tamamlıyor olması önemlidir ve bu aşamada yüzünüzün oranlarını hesaplayabilen bir doktorunuzun olması gerekir. Rinoplasti ameliyatlarını genelde; burnunda kemer olanlar, burnunun uç kısmında sarkma yaşayan kişiler, burnu kalın ya da ince olan kişiler ve orantısızlık sorunu yaşayan kişiler yaptırmaktadır. Burun estetiği sayesinde kişilerin kendine olan özgüveni ve sosyal hayattaki başarıları artmaktadır.

Burun estetiği operasyonları belirli bir düzen dahilinde yapılmalıdır;

  • Öncelikle ameliyatı yapacak doktorun iyi bir şekilde araştırılması ve referanslarının istenmesi önemlidir,
  • Doktorun yüzünüzü değerlendirmesi ve yüzünüzün oranlarına uygun olarak burun soranlarını gidermesi gerekmektedir bu nedenle izlenecek yol en başta ortaya konmalıdır,
  • Operasyon ile ilgili hasta bilgilendirir ve uygulama sırasında yapılan kesim işlemlerinin büyük bölümünü saklamak mümkündür. Burun estetiği ameliyatları mümkün olduğu kadar burun içinde işlemler ile tamamlanmaya çalışılmaktadır.
  • Burun kemeri alma işleri sırasında belirli miktarda kemik ya da kıkırdak çıkarılarak yeniden burnun şekillendirilmesi sağlanır.

Genelde burun ameliyatları sırasında buruna tampon yerleştirilmişse tampon ameliyattan sonraki sabah çıkarılır. Burun aleti ameliyattan hemen sonra takılır ve ameliyat üzerinden 7 gün geçtikten sonra çıkarılır. Burun aleti çıkarılana kadar burun kanatlarının da bantlanması gerekmektedir. Ameliyattan sonra şişlik ve morluk oluşmaktadır bu morluklar buz uygulamaları ile 1 hafta da geçebileceği gibi doğal şartlarda 2 hafta içerisinde yok olacaktır.

Ameliyat bittikten sonra 4 hafta kişinin ağır faaliyetler yapmaması gerekmekte ve güneş ışınlarından kendini koruması gerekmektedir. Gözlük kullanmaması da önemli bir ayrıntıdır.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık