Çocuklar için Diyet Listesi

864 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Her ebeveyn gibi siz de çocuğunuz için en iyisini istiyorsunuz değil mi? O zaman bu yazımızda sizlere vereceğimiz bilgiler ile çocuklar için çok daha önemli olan sağlıklı beslenme bilgileri çok işinize yarayacaktır. Çocukların beslenmesi işin özünde çok daha dikkat isteyen bir olgudur. Sağlıklı diyet uygulanmaz ise o zaman durum ciddileşebilir. Özellikle 10 yaş itibarı ile yanlış beslenme sonucu hiç istenmese de obezite görülebilir. Obezite ise sadece 10 yaşındaki çocuklar için 12 yaş için de hatta 13 yaş için de sorunlar yaratabilir.

Böyle bir durum ile karşılaşır ise ve/veya genetik faktörlerin de etkisi ile böyle bir risk var ise o zaman sağlıklı kilo verme adına aşağıda örnek olarak verilen diyet listesini uygulamak gerekir.

Burada bir noktanın da altını çizmemiz gerekir size önerdiğimiz diyet listesi çocuğa herhangi bir zarar vermez. Uzmanların önerdiği bir diyet listesidir. Hiçbir biçiminde çocuklarda büyüme gelişimini etkilemez. O yüzden içiniz rahat olsun.

Yine aşağıda yer alan örnek çocuk diyet listesi çocuğunuz için aşırı kilo kaybına yol açar mı diye bir endişeniz var ise böyle de bir sorun yaratmaz. Burada sadece sağlıklı zayıflamak olgusu vardır.

Listemizi uygulamadan önce arzu ederseniz bu alanda bir uzman ile görüşerek çocuğunuzun durumuna uygun bir başka 10 yaşındaki çocuğunuz için uygulayabilirsiniz.

Çocuklar büyüyene dek yani bedensel gelişimini tamamlayana dek, çay, kahve, asitli içecekler, fast food tarzı yiyecekler ve çikolatadan uzak durmak gerekir. Çocuk menüsü özel bir menüdür.

Sıkı bir programla ile çocuğunuz hem ideal kilosunda olur, hem de sıkı ve sağlıklı bir vücut yapısına sahip olur. Bağışıklık sistemi de güçlü olur.

Örnek Diyet Listesi,

Vereceğimiz listeyi nasıl veririm diye de düşünmeyin. Son derece sağlıklı olan bir liste ve çocuklarınızın seveceğine de hiç şüphe yok.

Gelelim örnek listeye
Sabah Kahvaltısında

68 kalori: 1 tane yumurta ya da 1 kibrit kutusu kadar peynir
120 kalori: 2 minik dilimlenmiş ekmek
120 kalori: 1 bardak süt
40 kalori: 1 yemek kaşığı reçel, pekmez, bal
48 kalori: 1 adet domates ya da portakal

Öğle Yemeği İçin

150-200 kalori: Etli olan bir sebze yemeği
75 kalori: Yarım kase yoğurt ya da bir su bardağı ayran.
60- 100 kalori: Mevsim meyvelerinden 1-2 tane
140 kalori: 2 dilimlenmiş ekmek

Akşam Yemeği

80 kalori: Yarım porsiyon olacak biçimde etli bir sebze yemeği
300 kalori: Yarım porsiyon börek makarna veya pilav
75 kalori: Yarım kase yoğurt ya da 1 bardak ayran ya da 1 bardak süt
70 kalori: 1 dilim dilimlenmiş ekmek

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık