Beslenme Listesinde Bulunması Gereken Yiyecekler

914 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Hamile kalmaya mı çalışıyorsun? O zaman gebe kalma şansını arttırmak için hamilelik öncesi beslenme tercihlerine dikkat etmeli ve ihtiyacın olan besin gruplarını içeren yiyeceklere yönelmelisin. Peki, hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler nelerdir? İ

1. Yağsız et

Protein, hamilelik öncesi beslenme rehberinde bulunması gereken besin gruplarındandır. Et de önemli bir protein kaynağı olduğu için akla gelen ilk gıdalar arasında bulunur.

Demir ve B12 vitaminlerini de içeren, yumurtalıkları harekete geçiren ve kısırlık riskini azaltan eti, sağlıklı ve dengeli beslenebilmen, gereksiz kilo alımının önüne geçebilmen için yağsız seçmeni öneririz.

2. Muz

Hem çok lezzetli hem de doğurganlığını arttıran bir başka öneri ise muz! Meyveler antioksidan bakımından zengin olduğundan üreme sağlığı için çok önemlidir. Yediğin meyveler yumurta oluşumunu da, oluşan yumurtanın kalitesini de arttırır. Bunların arasından muz ise B6 vitamini açısından zengin olduğundan adet dönemini düzenler ve böylece yumurtlama dönemini hesaplama konusunda da sana yardımcı olur.

3. Süt

Süt ürünleri önemli bir mineral kaynağı olmasının yanı sıra kalsiyum bakımından da zengindir. Bu özellikleriyle doğurganlığı arttıran ve bedenin D vitamini ihtiyacını karşılamasına yardımcı olan sütü tüketmeye özen göstermelisin.

4. Yoğurt

Sadece süt değil; diğer süt ürünlerini tüketerek de ihtiyacın olan besinleri alabilirsin. Akla gelenlerden ilki ise yoğurt.

Üreme sisteminin verimli çalışmasına yardımcı olan yoğurdun bir kasesi 250 mg kalsiyum içerir. Bu miktar bir su bardağı inek sütünün taşıdığı kalsiyum kadardır. Özellikle sütün içinde bulunan laktoz adlı süt şekerini sindirme konusunda sorun yaşayan biriysen, yoğurt sütün iyi bir alternatifi olabilir.

5. Karnabahar ve brokoli

Hamile kalmaya çalıştığın dönemlerde taze sebzeleri sıklıkla tüketmeye çalışmalısın; çünkü sebzeler yumurtanın döllenmesini kolaylaştıran bir etkide bulunur. Sebzeler arasında özellikle önerebileceğimiz ise brokoli ve karnabahardır. A vitamini deposu her iki besini de haşlayıp yoğurt ile birlikte tüketebilirsin.

6. Somon

Sırada hamile kalmak için ihtiyacın olan besin gruplarının birçoğunu içeren balık var. Vitamin ve mineral kaynağı olan balığı, haftada 2 porsiyon tüketmen hamile kalma şansını arttırır. Özellikle uskumru, somon, sardalya, hamsi, alabalık gibi yağlı balıkların haftada bir kez tüketilmesi iyi olur.

Bunların arasında somon, en iyi omega-3 kaynaklarından biridir. Cıva seviyesi düşük olan somon, hormonları düzenler ve üreme organlarındaki kan dolaşımını arttırarak hamile kalma şansını yükseltir.

7. Avokado

Son dönemlerde sıkça tüketilmeye başlanan ancak pek alışık olunan bir tat olmadığı için çok sevenine de rastlanılmayan avokado, gebelik öncesi beslenme listesinde mutlaka yer almalı! Doymamış yağ içeren avokado; protein, çinko ve potasyum açısından zengin bir meyvedir.

Bunun yanı sıra doğurganlığının artması ve hamilelik sırasında ceninin gelişimini destekleyen folik asiti de içerir. Bu anlamda, hamile kalmak istiyorum diyorsan, avokado tüketmeli ve vücudunun hamileliğe hazırlanmasına yardımcı olmalısın.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık